Etiket arşivi: Nostalji

Mesut (Karakter) – Şener Şen / Milyarder (1986)

Mesut (Şener Şen), Mesudiye Tren İstasyonunda İstasyon Şefi olarak görev yapmaktadır. yılbaşı yaklaştığı için bir adet yılbaşı bileti alır büyük ikramiye kendisine çıkar.

Milyarder Filmi Hakkında bilgi için tıklayınız
Şener Şen Filmografisi için tıklayınız

Milyarder

Milyarder, 1986,Şener Şen, Münir Özkul, Tuluğ Çizgen, Müge Akyamaç,Adile Naşit,Sapanca tren istasyonu,Ertem Eğilmez,yılbaşı piyangosu,büyük ikramiye,Mesut,Sema,Ayten,Dombili,Halis Dombili ,Biletçi Mahmut Hoca,Boncuk Sultan,Öğretmen Murat,101 Dak.,Kartal Tibet,Ertem Eğilmez,Ümit Ünal,Türkiye,Türkçe,Nostalji,Sinema Filmi,

Milyarder, 1986 yılı Türkiye yapımı, Kartal Tibet’in yönettiği komedi dram sinema filmidir. Film Türkiye’nin küçük ilçerinden biri olan Mesudiye’deki tren istasyonunun amiri Mesut’un Millî Piyango’dan büyük ikramiye kazanması ile birlikte çevresinde gelişen olayları anlatmaktadır. Filmde Türk sinemasının bilinen kişilerinden Şener Şen, Münir Özkul, Tuluğ Çizgen, Müge Akyamaç ve Adile Naşit gibi isimler vardır. Film, Sapanca tren istasyonunda çekilmiştir.

Yönetmen Kartal Tibet
Senaryo Ertem Eğilmez, Ümit Ünal
Yapımcı Ertem Eğilmez
Yapım Yılı 1986
Ülke Türkiye
Dil Türkçe
Tür Aile, Dram, Komedi, Yeşilçam,
Süre 101 Dak.
imdb tt0263743
wikipedia Milyarder_(film)

Okumaya devam et Milyarder

Rıza (Karakter) Münir Özkul / Aile Şerefi (1976)

Rıza (Münir Özkul) at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Emine (Adile Naşit) ve beş çocuğu ile beraber kıt kanaat geçinmektedir. Yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşerler.

Aile Şerefi; 1976 yılı, Türkiye yapımı Aile, Dram filmi. Senaryosunu Sadık Şendil, Suphi Tekniker ve Orhan Aksoy’un yazdığı, Ertem Eğilmez ile Nahit Ataman’ın yapımcılığını üstlendiği filmi Orhan Aksoy yönetti.

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Film Hakkında bilgi için tıklayınız

Münir Özkul Filmografisi için Tıklayınız

Adile Naşit Filmografisi için Tıklayınız.

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et Münir Özkul Filmografi

Manikürcü Nermin (Karakter) Türkân Şoray – Acı Hayat (1962)

Nermin (Türkân Şoray) , kuaförde çalışmakta ve Kaynakçı Mehmet (Ayhan Işık) ile evlilik hazırlıkları yapmaktadır. bir gün iş için gittiği ev de Ender (Ekrem Bora) tarafından iğfal edilir, Mehmet ile olan evliliğini iptal eder.

Acı Hayat, 1962 yapımı, siyah-beyaz yönetmenliğini Metin Erksan‘ın yaptığı Dram, Romantik Türk filmi. Aşk hikâyesini anlatan film, özgün sinema diliyle, Türk sinemasının en önemli klasiklerinden ve dönemin baş yapıtlarından sayılmaktadır.

Filmin Jenerik müziğini dinlemek için tıklayınız
Film hakkında bilgiler için tıklayınız

Yüksel (Karakter) Göksel Arsoy / Akasyalar Açarken – 1962

Yüksel (Göksel Arsoy),bir şirkette kimyager olarak çalışmaktadır, yeni bir formül üzerine çalışırken büyük bir patlama olur ve kör kalır, hastahanede kendisi ile ilgilenen hemşire lale ye (Gülistan Güzey) aşık olur.

Film hakkında bilgi için tıklayınız

Filmin jenerik müziğini için tıklayınız

Demirçiçek (Karakter) / Fatma Girik – Kız Kolunda Damga Var

Kız Kolunda Damga Var,Fatma Girik,Demir Çiçek,1967,Eva Abrahamsson,Madam Eva,Sadri Alışık,James Bond,Dümen Basri,Halit Refiğ,Memduh Ün,Cahit Engin,80 Dak.,007,Casus,Ajan,Yeşilçam,Nostalji,Eski Filmler,Türkçe,Türkiye,Karakolda Ayna Var

Kız Kolunda Damga Var,Halit Refiğ’in yönettiği, Fatma Girik, Sadri Alışık ve Sevda Nur’un rol aldığı 1967 tarihli komedi filmi.

Demirçiçek (Fatma Girik) James Bond’u (Sadri Alışık) takip eden ve çok gizli bir örgütü çökertmek için uğraşan Türk Casus

Okumaya devam et Demirçiçek (Karakter) / Fatma Girik – Kız Kolunda Damga Var

Gül (Karakter) Hülya Koçyiğit – Katilin Kızı (1964)

Ayten’in amcasının kızı, yetim bir çocuk olduğu için evlatlık olarak Amcam dediği Hulusi bey tarafından büyütülmüş Avrupa da tahsil görmüştür. Hulusi bey‘e minnet duymaktadır.

Ayhan ile Hulusi beyi barıştırmak isterken, nişanlısı Hilmi nin Ayhan‘ı komploya düşürmesine istemeden karışır. Ayhan’a inanır ve kurtulması için uğraşır.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız

Yarımbardak Süleyman (Karakter) Kadir Savun – Katilin Kızı (1964)

Her akşam yarım bardak rakı içtiği için arkadaşları tarafından bu lakap verilmiştir. Mert dürüst, sözünün eri bir adamdır, Ayhan‘ın en büyük yardımcısı, dert ortağıdır.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Hulusi Örmen (Karakter) Hulusi Kentmen – Katilin Kızı (1964)

Fabrikatör, kızı Ayten’in fabrika da çalışan Ayhan ile kaçarak evlenmesini hiç affetmez, onun için Ayhan bir servet avcısıdır.
Kızı doğum yaparken öldükten sonra torunu Oya’yı yanına almak için dava açar, fakat Gül’ün gelmesi ile olaylar farklı gelişir.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız