Etiket arşivi: Hababam Sınıfı Tatilde

Şener Şen Filmografi

Şener Şen,1941,Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor,Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı,Davaro,Banker Bilo,Arabesk,Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Aşık Oldum,Av Mevsimi,Çıplak Vatandaş,Hababam Sınıfı Tatilde,Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kibar Feyzo,Namuslu,Tosun Paşa,Şekerpare,Çiçek Abbas,Çıplak Vatandaş,Eşkıya,Değirmen, Çöpçüler Kralı,Erkek Guzeli Sefil Bilo,Baran,Maho Ağa,Tellioğlu Lütfü,Badi Ekrem,

26 Aralık 1941 tarihinde, o zamanlar marangozluk yapan ünlü oyuncu Ali Şen’in oğlu olarak Adana’da dünyaya geldi. Sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başladı. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adadı. Radyo tiyatrolarında da oynadı. Ancak tiyatrodan elde ettiği kazanç yetmediği için sinemaya girmek zorunda kaldı. Dublajdan tanıdığı yönetmenlere, “Figüran olarak beni de çağırın. Ama bir şartım var, yevmiyemi o gün alayım” der.

Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yaptı. Beş yıl boyunca – bazı filmlerde sadece dans etmek veya başrol oyuncusundan dayak yemek gibi-
küçük rolerde yer aldı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez’in filmi Hababam Sınıfı’ndaki ‘’Badi Ekrem’’ tiplemesi oldu. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile iyi bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.

Doğum 26 Aralık 1941 (77 yaşında)
Doğum Yeri Adana, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, Öğretmen
Etkin yıllar 1967–günümüz
Evlilik(ler) Sermin Hürmeriç (e. 1989-97)

Okumaya devam et Şener Şen Filmografi

Rıza (Karakter) Münir Özkul / Aile Şerefi (1976)

Rıza (Münir Özkul) at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Emine (Adile Naşit) ve beş çocuğu ile beraber kıt kanaat geçinmektedir. Yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşerler.

Aile Şerefi; 1976 yılı, Türkiye yapımı Aile, Dram filmi. Senaryosunu Sadık Şendil, Suphi Tekniker ve Orhan Aksoy’un yazdığı, Ertem Eğilmez ile Nahit Ataman’ın yapımcılığını üstlendiği filmi Orhan Aksoy yönetti.

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Film Hakkında bilgi için tıklayınız

Münir Özkul Filmografisi için Tıklayınız

Adile Naşit Filmografisi için Tıklayınız.

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et Münir Özkul Filmografi

Hababam Sınıfı Tatilde

Hababam Sınıfı Tatilde,1976, Münir Özkul,Kemal Sunal,Adile Naşit,Ertem Eğilmez,Şener Şen,Hababam Sınıfı serisi, Şevket Altuğ,Ayşen Gruda

Hababam Sınıfı Tatilde, 1976 yapımı Türk güldürü filmi. Hababam Sınıfı serisinin 4. filmidir. Kemal Sunal’ın da Hababam Sınıfı serisinde oynadığı son filmdir. Sınıf her zaman olduğu gibi kendi halinde günlerini yaşarken açıkgöz müdür o yıl okula kız öğrenci alarak değişiklik yapmaya karar vermiştir. Kızlar da Hababam Sınıfına gelince ilginç ve komik olaylar kaçınılmaz olmuştur. Başrollerini Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal ve Şener Şen’in oynadığı filmin senaryosunu Sadık Şendil yazarken yönetmenliğini ise Ertem Eğilmez yapmıştır.

Okumaya devam et Hababam Sınıfı Tatilde

Adile Naşit

Adile Naşit ya da gerçek adıyla Adela Özcan, (d. 17 Haziran 1930 – ö.
11 Aralık 1987), Ermeni kökenli Türk oyuncu.

Okumaya devam et Adile Naşit

Hababam Sınıfı Tatilde

Hababam Sınıfı Tatilde

Hababam Sınıfı Tatilde, 1976 yapımı Türk güldürü filmi. Hababam Sınıfı serisinin 4. filmidir. Kemal Sunal’ın da Hababam Sınıfı serisinde oynadığı son filmdir. Sınıf her zaman olduğu gibi kendi halinde günlerini yaşarken açıkgöz müdür o yıl okula kız öğrenci alarak değişiklik yapmaya karar vermiştir. Kızlar da Hababam Sınıfına gelince ilginç ve komik olaylar kaçınılmaz olmuştur. Başrollerini Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal ve Şener Şen’in oynadığı filmin senaryosunu Sadık Şendil yazarken yönetmenliğini ise Ertem Eğilmez yapmıştır.
Tür: Dram, Komedi, Gençlik
Oyuncular;
Münir Özkul – Kel Mahmut
Kemal Sunal – İnek Şaban
Adile Naşit – Hafize Ana
Şener Şen – Badi Ekrem
Avni Yalçın – Edebiyat Hocası Avni
Feridun Şavlı – Domdom Ali
Ahmet Arıman – Hayta İsmail
Sevda Aktolga – Sevda
Ayşen Gruda – Ayşe
Muharrem Gürses – Okul müdürü
Ayben Erman – Sevtap
Teoman Ayık – Öğrenci
Filiz Bozkurt – Filiz
Sevtap Erdemli – Sevtap
Ergin Orbey – Hüseyin Şevki Topuz
Cem Gürdap – Tulum Hayri
Ertuğrul Bilda – Külyutmaz
Talat Dumanlı – Sıtkı Hoca
Hayri Karabey – Rıza Hoca
Ali Yalaz – İş Adamı Şeref
Hakkı Karadayı – Veysel Efendi
Sıtkı Akçatepe – Paşa Nuri

Konusu;
Okul müdürü, daha fazla para kazanabileceğini düşünerek, Çamlıca Lisesine yeni gelen kız öğrencileri kabul eder. Bu 4 kız, Hababam Sınıfı na gönderilir. Ancak, kısa zamanda Hababam Sınıfı nın haylazlıklarına uyum sağlayan kızlar, erkeklere karşı bir savaş başlatır. Sürekli erkeklerin tuzaklarına düşen kızlar, başlarına geleceklerini önceden öğrenebilmek için erkekler arasında bir ajan aramaya başlar. Okuldan kaçmak için izcilik bahanesiyle Badi Ekrem i kandıran öğrenciler, maç dönüşü karşılarında Mahmut Hoca yı bulur. Mahmut Hoca nın cezası ise öğrencilerin bir izcilik kampına gitmesidir.

Film İle Aynı Seride Bulunan Filmler
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1975)
Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976)
Hababam Sınıfı Tatilde (1977)
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978)
Hababam Sınıfı Güle Güle (1981)