Kategori arşivi: Aktris

Courteney Cox Filmografi

Friends,Monica Geller, Sketch Artist II: Hands that

Courteney Cox Arquette (d. 15 Haziran 1964, Birmingham), 10 yıl boyunca yayınlanan “Friends” adlı dizide ve ünlü Scream (Çığlık) korku filmi dörtlemesinde oynayan ABD’li kadın sinema ve dizi oyuncusudur.

Doğum Adı Courteney Bass Cox
Doğum Yılı 15 Haziran 1964
Doğum Yeri Birmingham, Alabama, ABD
Diğer ad(lar)ı Courteney Cox Arquette
Meslek Aktris, yapımcı, yönetmen
Etkin yıllar 1984-günümüz
Evlilik(ler) David Arquette (1999-2013)
Çocuk(lar) 1
imdb nm0001073

Okumaya devam et Courteney Cox Filmografi

Müjde Ar Filmografi

Müjde Ar,Kamile Suat Ebrem,1954,Türk,oyuncu,Aaah Belinda,Adı Vasfiye,Yolcu,Sayılı Kabadayılar,Sanem,Vasfiye,Aşk-ı Memnu,Bihter,Arabesk,Müjde,Kilit,Afife Jale,Fahriye Abla,Eğreti Gelin,İffet,Asiye Nasıl Kurtulur,Baldız,Naciye Arnamus

Müjde Ar (asıl ismi Kamile Suat Ebrem, d. 21 Haziran 1954), Türk sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle, 1980’li yıllarda rol aldığı filmlerle, sinemada kadın kimliğini özgürleştiren, kadın cinselliğine farklı bir bakış açısı getiren kadın filmlerinin unutulmaz oyuncusu olmuş,Türk sinemasındaki kadın temsilinin değişmesini sağlamıştır

Okumaya devam et Müjde Ar Filmografi

Rıza (Karakter) Münir Özkul / Aile Şerefi (1976)

Rıza (Münir Özkul) at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Emine (Adile Naşit) ve beş çocuğu ile beraber kıt kanaat geçinmektedir. Yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşerler.

Aile Şerefi; 1976 yılı, Türkiye yapımı Aile, Dram filmi. Senaryosunu Sadık Şendil, Suphi Tekniker ve Orhan Aksoy’un yazdığı, Ertem Eğilmez ile Nahit Ataman’ın yapımcılığını üstlendiği filmi Orhan Aksoy yönetti.

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Film Hakkında bilgi için tıklayınız

Münir Özkul Filmografisi için Tıklayınız

Adile Naşit Filmografisi için Tıklayınız.

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et Münir Özkul Filmografi

Rimi Sen Filmografi

Rimi Sen (21 Eylül 1981 doğumlu) Bollywood, Telugu ve Bengalce filmlerinde yer alan bir Hintli aktris ve film yapımcısı. Bengalli film Damu’da çocuk oyuncu olarak ilk tanıtımı yapıldı. Sen, Telugu filmi Nee Thodu Kavali’de ilk olarak başrol oynadı.

2003 yılında Hintçe oyunculuk rolünü Hungama’nın Filmfare Awards for Best Female Debut (En İyi Kadın İlk Film Ödülü’ne) aday gösterdiği hint komedi Hungama’da yaptı.

Daha sonra Baghban (2003), Dhoom (2004), Garam Masala (2005), Kyon Ki (2005), Phir Hera Pheri (2006) ve Golmaal: Fun Unlimited (2006) gibi birçok başarılı filmde yer aldı.

2015 yılında geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan, Bigg Boss adlı realite şova katıldı.

Doğum Adı Subhamitra Sen
Doğum Tarihi 21 Eylül 1981
Doğum Yeri Kalküta, Batı Bengal, Hindistan
Ülkesi Hindistan
Meslek Aktris
imdb nm1267008

Okumaya devam et Rimi Sen Filmografi

Jin Hee Kyung Filmograafi

Jin Hee Kyung ,Jin Hui Kyeong,Mom ,Heart to Heart ,Maids ,Surplus Princess ,Firstborn ,Poseidon ,Sunny,Now And Forever ,Dance with Solitude ,Marrying The Mafia ,Jumong,prince of the legend,Suits,Yeo Mi-eul,1968,Jin Hee-kyung,Filmografi,Dr. Prisoner,I Wish I Had a Wife,Gingko Bed,

Hee-kyung Jin, 7 Eylül 1968‘de Güney Kore’de Chollabuk-do’da doğdu. Dr. Prisoner (2019), I Wish I Had a Wife (2001) ve Gingko Bed (1996) ile tanınan oyuncu ve yönetmen.

İsim 진희경 / Jin Hee Kyung (Jin Hui Kyeong)
Meslek Oyuncu, Yönetmen
Doğum Tarihi 7 Eylül 1968
Boy 174 cm.
Kilo 52 kg.
Burcu Başak
Etkin Yıllar 1994-günümüz
Eğitimi Kunsan Universitesi
imdb nm0423080

Okumaya devam et Jin Hee Kyung Filmograafi

Gül (Karakter) Hülya Koçyiğit – Katilin Kızı (1964)

Ayten’in amcasının kızı, yetim bir çocuk olduğu için evlatlık olarak Amcam dediği Hulusi bey tarafından büyütülmüş Avrupa da tahsil görmüştür. Hulusi bey‘e minnet duymaktadır.

Ayhan ile Hulusi beyi barıştırmak isterken, nişanlısı Hilmi nin Ayhan‘ı komploya düşürmesine istemeden karışır. Ayhan’a inanır ve kurtulması için uğraşır.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız

Hulusi Örmen (Karakter) Hulusi Kentmen – Katilin Kızı (1964)

Fabrikatör, kızı Ayten’in fabrika da çalışan Ayhan ile kaçarak evlenmesini hiç affetmez, onun için Ayhan bir servet avcısıdır.
Kızı doğum yaparken öldükten sonra torunu Oya’yı yanına almak için dava açar, fakat Gül’ün gelmesi ile olaylar farklı gelişir.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız

Ayhan (Karakter) Ayhan Işık – Katilin Kızı (1964)

Fabrikada işçi olarak çalışırken fabrika sahibinin kızın Ayten’i sever, evlenmek için babasından izin isterler fakat Servet avcısı suçlamalarına maruz kalır, evlenmelerine izin vermez, iki sevgili birlikte kaçarlar, Karısı doğum yaparken ölür, kızı Oya yı Yarım bardak Süleyman ile birlikte büyütürler bu arada fabrikatör Hulusi bey torununu almak için dava açmaktadır.
Gül’ün yurtdışından gelmesi ile olaylar değişmeye başlar.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız

Charlize Theron Filmografi

Charlize Theron,Monster,North Country,The Life and Death of Peter Sellers,Mad Max: Fury Road,Imperator Furiosa,The Huntsman: Winter's War,Kraliçe Ravenna,1975,Children of the Corn III: Urban Harvest,Queen Ravenna,Imperator Furiosa,Eli's follower,Josey Aimes,Aileen Wuornos,Güney Afrika,Oscar,Altın Küre,Emmy,BAFTA

Charlize Theron (d. 7 Ağustos 1975, Benoni, Güney Afrika Cumhuriyeti), Güney Afrikalı sinema sanatçısıdır.
2003’te En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Doğum 7 Ağustos 1975
Doğum Yeri Benoni, Transvaal, Güney Afrika
Etkin yılları 1995–günümüz
Meslek Aktris, Yapımcı, Model,
Eşi Stuart Townsend (2001–10)
Çocukları 2 (evlat edinilmiş)

Okumaya devam et Charlize Theron Filmografi