Aylık arşivler: Haziran 2019

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et Münir Özkul Filmografi

Tatlı Dillim

Tatlı Dillim ,Ertem Eğilmez,1972 ,Tarık Akan,Ferit,Filiz Akın,Emine,Halit Akçatepe,Çoban,Metin Akpınar,Metin,Zeki Alasya, Antrenör,Hulusi Kentmen, Ferit'in Babası,Münir Özkul,Muhtar Hasan,Kemal Sunal,Basketbolcu,Cemil Can Bıçakçı,Basketbolcu,İstanbul,86 Dak.,Renkli,Türkiye,Türkçe,Yeşilçam

1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez’in üstlendiği, senaryosunu Sadık Şendil’in yazdığı, başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın’ın paylaştığı Komedi filmidir.Ayrıca film Kemal Sunal’ın ilk sinema filmidir.

Filmin müzikleri Neşet Ertaş’a aittir. Filmin jenerik müziğini dinlemek için tıklayınız

Yönetmen Ertem Eğilmez
Senaryo Sadık Şendil
Yapımcı Nahit Ataman
Müzik Neşet Ertaş
Görüntü Yönetmeni Erdoğan Engin
Vizyona Giriş Tarihi 01 Kasım 1972
Süre 86 dk
Tür Duygusal, Komedi, Yeşilçam,
Özellikler Renkli
Ülke Türkiye
imdb tt0253791

Okumaya devam et Tatlı Dillim

Dhoom 3

Aamir Khan,Abhishek Bachchan,Katrina Kaif,Uday Chopra,Siddharth Nigam,Jackie Shroff,2013,172 Dak.,Hindistan,Hintçe,Bollywood,Dhoom 3,Blast 3,Boom 3,Sahir, Samar,Aaliya,Dhoom Serisi,

Dhoom 3, (İngilizce: Blast 3 veya Boom 3), Vijay Krishna Acharya tarafından yazılıp yönetilen 2013 yapımı Hint bir aksiyon gerilim filmidir. Dhoom serisinin üçüncü filmidir.

Yönetmen Vijay Krishna Acharya
Yapımcı Aditya Chopra
Senaryo Aditya Chopra,Vijay Krishna Acharya
Müzik Pritam
Yıl 2013
Süre 172 Dak.
Tür Aksiyon, Macera, Suç, Bollywood
Ülke Hindistan
Dil Hintçe
IMDB tt1833673

Okumaya devam et Dhoom 3

Rimi Sen Filmografi

Rimi Sen (21 Eylül 1981 doğumlu) Bollywood, Telugu ve Bengalce filmlerinde yer alan bir Hintli aktris ve film yapımcısı. Bengalli film Damu’da çocuk oyuncu olarak ilk tanıtımı yapıldı. Sen, Telugu filmi Nee Thodu Kavali’de ilk olarak başrol oynadı.

2003 yılında Hintçe oyunculuk rolünü Hungama’nın Filmfare Awards for Best Female Debut (En İyi Kadın İlk Film Ödülü’ne) aday gösterdiği hint komedi Hungama’da yaptı.

Daha sonra Baghban (2003), Dhoom (2004), Garam Masala (2005), Kyon Ki (2005), Phir Hera Pheri (2006) ve Golmaal: Fun Unlimited (2006) gibi birçok başarılı filmde yer aldı.

2015 yılında geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan, Bigg Boss adlı realite şova katıldı.

Doğum Adı Subhamitra Sen
Doğum Tarihi 21 Eylül 1981
Doğum Yeri Kalküta, Batı Bengal, Hindistan
Ülkesi Hindistan
Meslek Aktris
imdb nm1267008

Okumaya devam et Rimi Sen Filmografi